0.00 €
iDeal made-in-germany

Windveren

Wat zijn windveren?

Een windveer staat ook wel bekend als dekplank. Windveren zijn afwerkranden, doorgaans planken, die aan de weerszijden van een dak worden geplaatst. Door de planken te plaatsen aan de rand van het dak, bescherm je deze tegen alle weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en wind. Een traditionele windveer wordt geplaatst tegen de buitenste rij pannen. Dit voorkomt dat de dakbedekking wegwaaid, maar ook dat water zich binnendringt. 

Wat zijn de voordelen van windveren?

Uiteraard is het grootste voordeel van windveren dat het bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden. Ook zorgen windveren ervoor dat uw dak netjes is afgewerkt en bieden de beste bescherming. Regen wordt beter afgevoerd met een dakgoot. Ook voorkomt het dat de dakbedekking zomaar wordt opgetild. Naast deze functionele aspecten geeft het ook een unieke uitstraling aan uw huis. Ze zijn in verschillende kleuren en vormen te verkrijgen en daardoor perfect voor de afwerking van uw dak. Bovenal dragen windveren bij aan de duurzaamheid van uw dak. 

Soorten windveren 

De keuze voor een windveer is belangrijk. Het is een groot onderdeel van de afwerking van uw dak. Dit betekent dat het onderdeel is van de uitstraling die u wilt. Windveren zijn niet alleen functioneel, maar ook onderdeel van de uitstraling van uw dak! We bieden u diverse kleuren windveren. 

Onderhoud van windveren 

Windveren zijn gemakkelijk te onderhouden. Deze kunt u schoonmaken met een sopje. Let wel op dat u geen schuurponzen of andere schurende middelen gebruikt. Hierdoor wordt de beschermde functie aangetast.  

Windveren kopen bij Zwepol

ZwePol levert windveren van uitstekende kwaliteit. Voor wij de windveren op uw dak plaatsen, controleren wij eerst welke dekplaten het beste bij uw dak passen. Heeft u een rieten dak, dan worden er doorgaans andere windveren geplaatst dan bij een pannendak het geval is. Door uw dak goed te onderzoeken en vervolgens de juiste windveren te plaatsen, garanderen wij u een hoge kwaliteit dakafwerking.

We bieden u duurzame windveren. U heeft gegarandeerd jarenlang plezier van deze investering. Bovendien bieden wij onze windveren aan tegen een lage prijs. Daarnaast is het bij ons mogeljk om uw windveren af te dekken met een speciale friesplaat van PVC voor extra bescherming. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over de windveren van ZwePol of over een ander product in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u windveren wil bestellen, kunt u contact met ons opnemen. Wij zorgen ervoor dat uw dak op de juiste manier wordt afgewerkt. Niet alleen voor het mooiste resultaat, maar ook voor de beste bescherming van uw dak en de langste levensduur.