0.00 €
iDeal made-in-germany

Sandwichpanelen Dak en Wand

Sandwichpanelen 

Sandwichpanelen worden gebruikt voor daken en wanden. De panelen zijn dus ook multifultioneel inzetbaar. De panelen bestaan uit een buiten- en binnenpaneel. Tussen dit buiten- en binnenpaneel zit isolerend materiaal. Hieraan heeft het paneel ook zijn naam te danken. De buitenplaten worden voornamelijk gemaakt van metaal of kunststof. Door de dikte van de platen en het isolatiemateriaal zijn sandwichpanelen zeer isolerend. 

Sandwichdakpanelen 

Sandwichdakpanelen worden gebruikt als dakbedekking. Deze panelen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen. U kunt deze dakbekleding zowel voor platte, als hellende daken gebruiken. 

Wanneer u kiest voor sandwichpanelen op uw dak, dan maakt u ook een duurzame keuze. Dankzij de isolerende laag verlaagt u gegarandeeerd uw energierekening! Dit maakt sandwichpanelen een duurzame, nette, maar vooral energiebesparende vervanger voor de traditionele dakpannen. 

Sandwichpanelen voor wanden 

Sandwichpanelen worden ook ingezet voor wanden. Deze panelen staan ook bekend onder de naam: gevelplanelen. Het vormt een moderne en strakke oplossing. De panelen zijn veelzijdig en te gebruiken voor verschillende doeleinden. Ook hier ervaart u weer het voordelen van de hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn sandwichpanelen makkelijk te plaatsen als wand. U zet binnen no time een strakke wand neer met een hoge isolatiewaarde. 

 

Waarom zou u kiezen voor sandwichpanelen? 

Sandwichpanelen worden steeds populairder. Dankij de hoge isolatiewaarde en de lage prijs stijgt de toepassing van sandwichpanelen. Maar er zijn meer voordelen. Daarom alle voordelen van sandwichpanelen op een rij:

 

  • Bescherming tegen alle weersomstandigheden. Uw pand is direct wind- en waterdicht. 
  • Geschikt voor elk bouwproject. Toepasbaar voor bijvoorbeeld loodsen en nieuwbouwwoningen. 
  • Goedkoop. 
  • Duurzaam. 
  • Hoog isolerend. 

 

Sandwichpanelen zijn geschikt voor elk object! Of u nu start met een nieuwbouwproject of uw loods wilt bedekken. Tegen een lage prijs legt u een esthetisch dak of gevel aan. Daarnaast heeft u de garantie van een lange levensduur. De wand- en dakplaten zien er niet alleen netjes en representatief uit, maar helpen u bovendien uw energierekening te verlagen. Sandwichpanelen zijn goed geïsoleerd, omdat de sandwichpanelen niet rechtstreeks met elkaar in verbinding staan. U heeft geen koudebruggen meer nodig, maar dit zorgt ook voor een hoge isolatiewaarde.

 

Montage van sandwichpanelen

Sandwichpanelen zijn vrij gemakkelijk te monteren. Plaats u de panelen horizontaal? Dan werkt u van beneden naar boven. Bij vrijwel alle sandwichpanelen zijn bevestigingsmiddelen aangebracht. Op deze manier plaatst u telkens elk paneel boven het onderste paneel. 

Door de wijze van montage maakt u de constructie geheel wind- en waterdicht. Elk sandwichpaneel wordt bevestigd op de onderconstructie. Hiervoor heeft u speciale verzinkte schroeven nodig. Uiteraard vindt u deze ook in onze webshop. 

Wilt u graag advies voor de montage van de sandwichpanelen of hulp? Geen probleem! Onze buitendienst helpt u graag. 

 

Sandwichpanelen op maat 

Sandwichpanelen zijn niet altijd volledig op maat te verkrijgen. Het kan voorkomen dat u het paneel op maat moet zagen. Hiervoor moet u een bandzaag of cirkelzaag gebruiken. Andere zagen kunnen de isolerende laag beschadigen. Let wel op dat u voorzichtig bent met zagen. Door onoplettenheid beschadigt u ook gemakkelijk de isolerende laag van de sandwichpanelen. 

 

Meer weten? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over de sandwichpanelen van ZwePol? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u meer vertellen over de panelen als dakbedekking, maar ook over sandwichpanelen wandbedekking. En wilt u sandwichpanelen voor uw dak of wand bestellen? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. Wij leveren het juiste aantal panelen graag zo snel mogelijk bij u af.