0.00 €
iDeal made-in-germany

Sandwichpanelen Dak en Wand

Wat zijn sandwichpanelen?

Met sandwichpanelen bekleed je daken en/of gevels. De panelen bestaan uit een buiten- en binnenpaneel met daartussen isolerend materiaal. Hieraan heeft het paneel ook zijn naam te danken. De buitenplaten zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof. Door de dikte van de platen en het isolatiemateriaal zijn sandwichpanelen op en top isolerend. De panelen zijn te gebruiken voor zowel daken, als wanden en dus ook multifunctioneel.

Sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, grijs en groen. Uiteraard met verschillende isolaties diktes en in verschillende maten. U vindt altijd een sandwichpaneel dat geschikt is voor uw bouwproject.

Sandwichpanelen voor op het dak

Sandwichpanelen (dakpanelen) voor het dak zijn in verschillende soorten en maten te verkijgen. Deze panelen zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken. Wanneer u kiest voor sandwichpanelen op uw dak, kiest u voor een duurzame oplossing. Bovendien is het een nette oplossing en vervanging voor ouderwetse dakpannen. Daarnaast verlaagt de isolerende laag in de panelen uw energierekening! Daarmee zijn sandwichpanelen een duurzaam en energiebesparende oplossing voor elk dak. 

Sandwichpanelen voor wanden

Sandwichpanelen zijn ook inzetbaar voor wanden. Deze panelen zijn een duurzame vorm van wandbekleding, maar ook zeer moderne en strakke oplossing. De panelen zijn zo veelzijdig dat ze zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Sandwichpanelen voor wanden staan ook wel bekent als gevelpanelen. Dankzij de hoge isolatiewaarde van sandwichpanelen ervaart u zeker de voordelen van deze vorm van isolatie. 

Waarom zou u voor sandwichpanelen kiezen?

Het gebruik van sandwichpanelen stijgt en gebruik wordt steeds populairder. Dankzij de hoge isolatiewaarde en de lage prijs stijgt het in populariteit. Daarnaast maken sandwichpanelen uw object direct wind- en waterdicht. Bovendien is het geschikt voor elk bouwproject. Het maakt niet uit of u het gaat gebruiken voor een loods of nieuwbouwwoning. Sandwichpanelen zijn zo veelzijdig dat u het kunt gebruiken voor elk object.

Werken met sandwichpanelen heeft vele voordelen, zoals:

  • Duurzaam.
  • Hoog isolerend.
  • Goedkoop.
  • Bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Sandwichpanelen zijn geschikt voor elk object! Of u nu start met een nieuwbouwproject of uw loods wilt bedekken. Tegen een lage prijs legt u een esthetisch dak of gevel aan. Daarnaast heeft u de garantie van een lange levensduur. De wand- en dakplaten zien er niet alleen netjes en representatief uit, maar helpen u bovendien uw energierekening te verlagen. Sandwichpanelen zijn goed geïsoleerd, omdat de sandwichpanelen niet rechtstreeks met elkaar in verbinding staan. U heeft geen koudebruggen meer nodig, maar dit zorgt ook voor een hoge isolatiewaarde.

Montage van sandwichpanelen 

Sandwichpanelen monteren is in principe zeer gemakkelijk. Plaatst u de gevelpanelen horizontaal? Dan start u beneden en werkt u naar boven. Bij de meeste sandwichpanelen wordt aan de bovenkant een bevestigingsmiddel aangebracht. Zo plaatst u telkens elk paneel boven het onderste paneel. Zo wordt het water- en luchtdicht. 

Elk sandwichpaneel monteert u op de onderconstructie. Hiervoor heeft u speciale verzinkte schroeven nodig. Uiteraard vindt u deze ook in onze webshop. 

Het kan voorkomen dat u een sandwichpaneel op maat moet zagen. Let op dat u dan een bandzaag of cirkelzaag gebruikt en wees altijd voorzichtig. Met andere zagen en bij onverzichtigheid beschadigt u de isolerende laag in de sandwichpanelen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. 

Zwepol helpt u graag met montage of advies. Mocht u twijfelen tijdens montage of hulp willen, dan staan wij u graag te woord of komt onze buitendienst u graag helpen. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over de sandwichpanelen van ZwePol? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u meer vertellen over de panelen als dakbedekking, maar ook over sandwichpanelen wandbedekking. En wilt u sandwichpanelen voor uw dak of wand bestellen? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. Wij leveren het juiste aantal panelen graag zo snel mogelijk bij u af.