0.00 €
iDeal made-in-germany

Dampopen folie

Damopen folie beschermt uw woning/pand tegen vocht. U zult misschien denken dat dit vanzelfspreken is met goed isolatiemateriaal. Toch is niets minder waar. Met dampopen folie beschermt u het isolatiemateriaal tegen vocht en behoudt u de constructie langdurig in orde. 

Wat is damopen folie? 

Damopen folie beschermt uw isolatiemateriaal tegen vocht. Deze speciale folie laat damp en vocht door, maar is ook waterkerend. Hierdoor verwijdert de folie het vocht uit de woning of het pand. Op deze manier trekt het vocht niet in het isolatie materiaal. 

Dampopen folie is vergelijkbaar met dampdoorlatende folie, maar dampopen folie laat meer damp door. Hierdoor is deze folie ook beter om uw isolatiemateriaal te behouden. 

Waarom gebruikt men dampopen folie? 

Misschien herkent u het wel. Na verloop van tijd treft u de oude isolatiesystemen schots en scheef aan. Daarnaast treft u schimmel aan. Dat wilt u natuurlijk niet en zo is het isolatiemateriaal ook niets waard. 

Door te koken, douchen en simpelweg te ademen ontstaat er vocht in uw huis/pand. Een deel van dit vocht gaat de constructie van de woning in. Dit vocht trekt altijd isolatiemateriaal in. Bij veel vocht beschadigt het isolatiemateriaal ook. Damopen folie voorkomt dit. De folie verwijdert het vocht en damp uit uw woning/pand en beschermt de isolatie-constructie. Het is ook bestendig tegen weersomstandigheden van buitenaf, zoals regen, sneeuw en wind. Damopen folie beschermt op deze manier uw isolatiemateriaal en zorgt ervoor dat u langdurig plezier heeft van de installatie. 

Waarom u damopen folie zou moeten gebruiken

Dampopen folie verwijdert het vocht en damp uit uw woning/pand en beschermt de constructie tegen vocht en damp, zoals vocht in het isolatiemateriaal. Vocht tast de constructie aan van uw pand/woning. Dit wilt u niet en daarom gebruikt u ook dampopen folie. Hierdoor heeft u langdurig plezier van uw woning/pand. En voorkomt u ook problemen in de toekomst, zoals schimmel en houtrot. De kwaliteit van de constructie wordt dankzij dampopen folie enorm verhoogd. 

Dampopen folie plaatsen op uw dak 

Dampopen folie wordt aan de koude kant (buitenzijde) geplaatst. De folie wordt tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal geplaatst. Al het opgehoopte vocht uit het isolatiemateriaal kan dankzij het dampopen folie naar buiten toe verdampen. Het vocht van buiten, zoals sneeuw en regen wordt tegengehouden. De voornaamste functie van dampopen folie is het beschermen en droog houden van uw woning/pand en de isolatie-constructie. Hierdoor blijft het isolatiemateriaal in goede staat. 

ZwePol beschermt met dampopen folie de constructie van uw woning of pand tegen vocht. Onze folie is van hoge kwaliteit en makkelijk te plaatsen. Het is een goedkope manier om uw woning/pand te isoleren en de constructie te behouden. De folie wordt aan de koude kant geplaatst, oftewel de buitenzijde van de constructie. Voor een dak geldt dus dat de dampopen folie wordt geplaatst direct onder uw dakbedekking. 

Dampopen folie voor nieuwbouw 

Dampopen folie is ontwikkeld om luchtdicht te bouwen. Bij luchtdicht bouwen worden alle luchtstromen van binnen naar buiten en omgekeerd geblokkeerd. Alle naden en kieren worden gedicht en daardoor bespaart u ook energie. Dampopen folie is een belangrijk onderdeel van luchtdicht bouwen. Wanneer de folie niet wordt ingezet, ontstaat juist luchtlekken. Ook wanneer de folie niet correct wordt geplaatst, dan heeft het niet het effect wat u wilt. 

Damopen folie kopen bij Zwepol.eu

U koopt al vanaf € 2,- per meter koopt u al dampopen folie bij Zwepol.eu. Heeft u vragen hoeveel u nodig heeft? Wij denken graag met u mee. 

Vragen? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het aanschaffen en laten plaatsen van dampopen folie? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als u een afspraak wil maken met de professionals van ZwePol, kunt u contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs om deze speciale folie in de constructie van uw woning te plaatsen. Tevens bent u voor andere toebehoren zoals een dakgoot ook bij ZwePol aan het juiste adres.