0.00 €
iDeal made-in-germany

Dampopen folie

Dankzij damopen folie beschermt u uw woning/pand tegen vocht. U denkt misschien dat het vanzelfsprekend is, maar met alleen isolatiemateriaal beschermt u uw woning/pand niet tegen vocht. Dampopen folie beschermt uw isolatiemateriaal tegen vocht en behoudt u de constructie.

De taak van dampopen folie is bescherming van het dakbeschot. En biedt isolatie tegen wind, stof en water, zoals smeltend sneeuw.

Wat is dampopen folie?

Damopen folie beschermt uw isolatiemateriaal tegen vocht. Deze speciale folie laat damp en vocht door, maar is ook waterkerend. Hierdoor wordt vocht verwijdert uit de woning of het pand. Zo wordt uw isolatiemateriaal niet aangetast door vocht en heeft u langdurig plezier van uw dakbedekking. 

Damopen folie moet u zeker niet verwarren met dampdoorlatende folie. Hoewel beide folies vergelijkbaar worden geplaatst, verschillen ze wel. Damopen folie laat meer water door dan een dampdoorlatende folie. Wanneer u twijfelt, raden wij u aan om altijd te gaan voor dampopen folie. Doordat deze folie meer water doorlaat, is de condensatie beter gereguleerd. Hierdoor is deze folie ook altijd een veilige goede keuze. 

Waarom gebruikt men dampopen folie? 

Misschien herkent u het wel. Na verloop van tijd treft u de oude isolatiesystemen schots en scheef aan. Daarnaast treft u schimmel aan. Dat wilt u natuurlijk niet en zo is het isolatiemateriaal ook niets waard. 

Door te koken, douchen en simpelweg te ademen ontstaat er vocht in uw huis/pand. Een deel van dit vocht gaat de constructie van de woning in. Dit vocht trekt altijd isolatiemateriaal in. Bij veel vocht beschadigt het isolatiemateriaal ook. Damopen folie voorkomt dit. De folie verwijdert het vocht en damp uit uw woning/pand en beschermt de isolatie-constructie. Het is ook bestendig tegen weersomstandigheden van buitenaf, zoals regen, sneeuw en wind. Damopen folie beschermt op deze manier uw isolatiemateriaal en zorgt ervoor dat u langdurig plezier heeft van de installatie

Dampopen folie plaatsen 

Direct onder uw dakbedekking wordt de dampopen folie aangebracht. De folie plaatst u dus aan de koude kant. Op deze manier kan het vocht naar buiten trekken. Dit betekent dus dat de volgorde als volgt is; dakbedekking, damopen folie, isolatiemateriaal, dampremmende folie en afwerking. 

De dampopen folie van Zwepol is gemakkelijk te plaatsen. Dankzij onze hoge kwaliteit is het een goedkope en duurzame investering om uw woning/pand te beschermen tegen vocht. Uw constructie blijft behouden en het is belangrijk onderdeel van luchtdicht bouwen. Wanneer de folie niet wordt ingezet, ontstaan er juist luchtlekken. Ook wanneer u de folie niet correct plaatst, dan heeft het niet het effect wat u graag wilt. 

Damopen folie kopen bij Zwepol

Vanaf € 2,- per meter koopt u al dampopen folie bij Zwepol. Weet u niet zeker hoeveel u moet aanschaffen? Neem gerust contact met ons op. Samen met u berekenen wij de juiste hoeveel dampopen folie. 

Meer informatie over damopen folie? Neem gerust contact op

Wilt u meer weten over het aanschaffen en laten plaatsen van dampopen folie? Neem dan gerust contact met ons op. Ook als u een afspraak wil maken met de professionals van ZwePol, kunt u contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs om deze speciale folie in de constructie van uw woning te plaatsen. Tevens bent u voor andere toebehoren zoals een dakgoot ook bij ZwePol aan het juiste adres.