Vraag hier uw persoonlijke offerte aan.
Vraag hier uw persoonlijke offerte aan.
0.00 €
iDeal

Dakplaten

Wat zijn dakplaten?

Dakplaten zijn de nieuwe dakpannen. Dakplaten zijn veel goedkoper dan losse dakpannen. Daarnaast zijn ze makkelijker aan te leggen en zijn ze haast niet van echte dakpannen te onderscheiden. De dakplaten worden tegenwoordig voor vele bouwprojecten gebruikt. Denk hierbij aan loodsen en bedrijfshallen maar ook kleinere ruimtes en nieuwbouwhuizen.

Welke soorten polycarbonaat, kunststof en andere dakplaten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten dakplaten. Op onze website vind je meer informatie over dakpanplaten, damwandplaten, polycarbonaat- en sandwichdakplaten. Deze verschillende soorten dakplaten verschillen op punten zoals de prijs, de mate van transparantie en kleur. Door de uiteenlopende mogelijkheden van lichtdoorlatende, transparante of doorzichtige dakplaten kun je een model zoeken die het beste bij jouw bouwproject past. Ook op het gebied van kleuren en design bieden dakplaten vele mogelijkheden. Een ander voordeel van dakplaten is dat zij veelzijdiger zijn op het gebied van kleur dan dakpannen. En of jij je dakplaten nu van kunstof, pvc of polyester wilt hebben, bij Zwepol is er voor ieder wat wils.

Waarom kiezen voor dakplaten?

Dakplaten zijn veel goedkoper dan dakpannen. Je bent voordeliger uit door gebruik te maken van dakplaten bij jou bouwproject. Ook zijn dakplaten veel lichter dan dakpannen. Hierdoor zijn ze gemakkelijker aan te leggen en zijn ze minder belastend op de onderconstructie. Dit is ook een reden waarom het goedkoper is om voor dakplaten te kiezen: er is minder werk nodig van professionals waardoor het aanleggen van de dakplaten goedkoper is. Op het gebied van onderhoud, zijn dakplaten onderhoudsvriendelijker. Dakplaten zijn namelijk glad, waardoor onkruid of andere ongedierte zich niet kunnen hechten aan de dakplaten. Door de gladde textuur van de dakplaten, reinigen ze zichzelf. Ook vuil kan zich namelijk niet binden op de dakplaten. Dakplaten zijn ook bestendig tegen alle soorten weersomstandigheden. Regen, vorst of hevige wind is geen probleem voor dakplaten.

Waarop moet ik letten bij het kopen en leggen van dakplaten?

Nadat je een keuze hebt gemaakt over de vorm en het design van jouw perfecte dakplaten. Is het tijd om te gaan bedenken hoe jij je constructie precies wilt hebben. Een punt dat aandacht verdiend is isolatie. Isolatie zorgt ervoor dat warmte lucht in je huis of bedrijf niet snel kan ontsnappen. Isolatie zorgt er ook voor dat de kou van buiten niet naar binnen kan komen. Helaas zitten er ook nadelen aan isolatie. Isoleren is een behoorlijke investering, maar in bijna alle gevallen heb je het geld al binnen vijf tot tien jaar terugverdiend. Een ander punt waarover je moet nadenken is de montage. Het aanleggen van dakplaten is geen gemakkelijk karwei. Als de dakplaten verkeerd gelegd worden kan er lekkage ontstaan. Wij raden je aan om te kiezen voor een professional die weet wat hij doet.

Wil je al onze dakpanplaten bekijken? Bekijk ze dan gerust in onze webshop.