0.00 €
iDeal made-in-germany

Dakplaten

Wat zijn dakplaten?

Dakplaten zijn de nieuwe dakpannen! Dakplaten zijn veel goedkoper dan traditionele dakpannen. Bovendien zijn ze ook makkelijker te leggen en haast niet te onderscheiden van echte dakpannen. Dakplaten worden tegenwoordig voor vele bouwproject gebruikt. Denk hierbij aan loodsen en bedrijfshallen, maar ook voor nieuwbouwhuizen worden dakplaten steeds vaker ingezet. Dakpanplaten zijn niet alleen interessant door hun prijs, maar ook het feit dat ze in vele soorten en maten te verkrijgen zijn.

Soorten dakplaten

Dakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meeste dakplaten zijn gemaakt van metaal, polycarbonaat en kunststof. Veel gebruikte dakplaten zijn sandwichpanelen. Deze dakplaten zijn vaak al geïsoleerd en kunnen direct worden gebruikt. Dit scheelt ook isoleren, want ook dit is niet meer nodig. Dakplaten komen in verscheidene soorten voor en zo ook de profilering van de platen. Zo kan een dakplaat een trapeziumprofiel of een golf profilering hebben. Doordat het assortiment dakplaten uitgebreid is, biedt het ook vele opties voor elk bouwproject.

Op onze website vind je meer informatie over dakpanplaten, damwandplaten, polycarbonaat- en sandwich dakplaten. Deze verschillende soorten dakplaten verschillen op punten zoals de prijs, de mate van transparantie en kleur. Door de uiteenlopende mogelijkheden van lichtdoorlatende, transparante of doorzichtige dakplaten kun je een model zoeken die het beste bij jouw bouwproject past. Ook op het gebied van kleuren en design bieden dakplaten vele mogelijkheden. Een ander voordeel van dakplaten is dat zij veelzijdiger zijn op het gebied van kleur dan dakpannen. En of jij je dakplaten nu van kunstof, pvc of polyester wilt hebben, bij Zwepol is er voor ieder wat wils.

Geisoleerde dakplaten 

Zwepol biedt u ook geisoleerde dakplaten. Dit zijn enkel- of dubbelwandige matelen panelen, waartussen thermisch isolatiemateriaal is gezet. Deze dakplaten zijn beschikbaar in trapeziumprofiel, golfprofiel of dakpanprofiel. Uiteraard in verscheidene lengtes. Zodat u altijd een passende dakplaat vindt voor uw bouwproject. 

Geisoleerde dakplaten bieden vele voordelen. De platen zijn snel te plaatsen, hebben een lange levensduur en natuurlijk geisoleerd. Bovendien zijn ze licht en bestand tegen schimmels! Daarnaast is het geschikt voor elk project.

De voordelen van dakplaten?

De nummer één reden voor dakplaten is al benoemd! Dakplaten zijn velen malen goedkoper dan traditionele dakpannen. U bent voordeliger uit door gebruik te maken van dakplaten. Maar dat is niet het enige voordeel! Dakplaten zijn lichtgewicht en makkelijk te plaatsen. Ze belasten niet de onderconstructie en aanleg is makkelijk en snel. Daarnaast zijn dakplaten onderhoudsvriendelijker. Dakplaten zijn namelijk glad, waardoor onkruid of ongedierte zich niet kan hechten aan de platen. Ook vuil hecht zich niet aan dakplaten. Dankzij deze gladde textuur reinigen de platen zichzelf.

Uiteraard moet elke dakbedekking bestand zijn tegen alle soorten weersomstandigheden. Regen, vorst of hevige wind zijn geen probleem voor dakplaten. Met een hoge isolatiewaarde en goede bescherming, bent u verzekerd van een goede dakbedekking!

Waarop moet ik letten bij het kopen en leggen van dakplaten?

Heeft u de keuze gemaakt voor dakplaten? Dan is het tijd om te bedenken welke constructie u precies wilt. Een punt van aandacht is isolatie. Isolatie zorgt ervoor dat warme lucht in je huis of bedrijf niet snel kan ontsnappen. Isolatie zorgt er ook voor dat de kou van buiten niet naar binnen kan komen. Helaas zitten nadelen aan isolatie. Isoleren is een behoorlijke investering, maar in bijna alle gevallen heb je dit geld binnen vijf tot tien jaar terugverdiend.

Een ander punt waar je over na moet denken is de montage. Het aanleggen van dakplaten is in principe gemakkelijk, maar u doet dit vast niet elke dag. Als dakplaten verkeerd worden gelegd, ontstaat er lekkage. Wij raden u ook aan om professionele hulp in te schakelen.

De prijs van dakplaten 

Dakpanplaten zijn goedkoper dan traditionele dakpannen. Deze prijs is gebaseerd op de uitvoering, isolatiewaarde en afwerking. Doordat wij groot inkopen, kunnen wij alle dakplaten goedkoop aanbieden. Ben benieuwd wat u kwijt bent voor uw dak? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. 

Wil je al onze dakpanplaten bekijken? Bekijk ze dan gerust in onze webshop.