0.00 €
iDeal made-in-germany

Dakpanprofielplaten

Dakpanprofielplaten 

Dakpanprofielplaten staan ook wel bekend als dakpanplaten. Deze grote platen worden gebruikt als dakbedekking. Maar hebben de uitstraling van klassieke dakpannen. Het lijkt dus alsof er losse dakpannen op het dak liggen. Dankzij het mooie profiel en de wijze van montage zijn dakpanplaten strak, netjes en representatief. 

 

Waarvoor zijn dakpanprofielplaten geschikt? 

Dakpanplaten zijn geschikt voor vrijwel elk bouwproject. De platen zijn zeer veelzijdig. Of u nu dakbedekking zoekt voor uw bedrijfspand, nieuwbouw huis, loods of renovatiewerkzaamheden uitvoert, deze platen zijn geschikt. Zwepol biedt u een uitgebreid aanbod dakpanprofielplaten en zo vindt u altijd een passende plaat voor uw visie. 

 

Voordelen van geisoleerde dakpanprofielplaten 

De populariteit van dakpanprofielplaten stijgt ten op zichte van traditionele dakpannen. Dit is ook niet gek omdat er veel voordelen zijn. De dakbedekking is stevig, sterk en duurzaam. Dankzij de optimale isolatie zal uw energierekening ook dalen. Daarnaast zijn dakpanprofielplaten veelzijdig en representatief. En omdat de dakbedekking verkrijgbaar is in diverse soorten, maten en kleuren, vindt u altijd wel een dakpanprofielplaat die aan uw eisen, wensen en verwachtingen voldoet.

 

Prijzen dakpanprofielplaten

Dakpanprofielplaten zijn al verkrijgbaar vanaf €7,75 per m2. Dit is fors lager dan traditionele dakpannen, die al snel €25 per m2 kosten. Daarnaast hebben geisoleerde dakpanplaten een groot voordeel ten opzichte van dakpannen.

 

 

Montage van dakpanprofielplaten 

De montage van dakprofielplaten is in principe niet ingewikkeld. Zeker niet als u van te voren alles goed berekend en uitwerkt. 

 

Stap 1: Maten dakpanprofielplaten bepalen

Voordat u start, moet u eerst het dak goed opmeten. U kunt dit met een grafische tekening doen. Daarnaast maakt dit uw berekening zeer nauwkeurig. Houd wel rekening met de hellingshoek van 8°. Ook moet u rekening houden met 40-60 mm extra ruimte. Immers, de platen overlappen elkaar voor een gedeelte. 

 

Stap 2: Het onderdak van dakpanprofielplaten

Om dakpanprofielplaten te bevestigen, moet u uiteraard een onderdak plaatsen. Dit doet u met tengellatten en dampopenfolie. De basis is de kapconstructie. Hier plaatst u eerst de dampopenfolie op. Maak de folie goed vast en plaats vervolgens de tengellatten. Deze plaatst u van de goot tot aan de nok. U start onderaan en werkt naar boven. Houd rekening met de juiste afstand tussen de latten. De afstand tussen de eerste twee panlatten is altijd kleiner, omdat deze onder één plaat vallen. 

 

Stap 3: Dakpanprofielplaten bevestigen 

Dakpanprofielplaten bevestigt u simpel met verzinkte schroeven. Let wel op  dat u rechtsonderaan op het dak begint. U werkt van onder naar boven en werkt dan naar links. Controleer of de platen haaks liggen. Wanneer de plaat correct is, bevestigt u zeker 8 verzinkte schroeven per vierkante meter in de dakpanplaat. 

Uiteraard bevestigt u ook de platen aan elkaar met de verzinkte schroeven. Dit doet u op de golven onder de horizontale lijn. 

 

 

Vragen? Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over onze unieke dakpanprofielplaten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook als u een afspraak wil maken de professionals van ZwePol. Wij geven het dak van uw woning of bedrijfspand graag een transformatie, waar u ook jaren plezier van heeft. Voor dakpanprofielplaten met optimale isolatie bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk gerust rond in onze webshop.